sunnuntaina, elokuuta 3

#YesAllWomen

törmäsin tumblrissa pariin twitteristä poimittuun twiittiin, jotka sai karvat nousemaan pystyyn ja siitä ajattelin että nää on jossain jaettava ja sitten aivot alko pursuamaan tekstiä joten:
suurinosa ihmisistä tässä maassa saa heti negatiivisen ja vihamielisen kuvan feministeistä ja naisten oikeuksien ajamisesta, jos niistä sattuu puhumaan. hätäännytään että nää on lesboja jotka haluaa eroon miehistä, ja talloo miesten oikeuksia, jotta omat paranisivat.
nykyaikana käsite "friendzone" tarkoittaa sitä, että nainen ei kelpuuta miestä, josta syystä tämä asetetaan johonkin näkymättömään tilaan, jota kutsutaan kaverikuplaksi. tässä kuplassa mies kärsii siitä, ettei naisella ole tunteita/haluja olla suuremmassa kanssakäymisessä miehen kanssa. ja tämä kupla on paha paikka, johon paha nainen asettaa miesraukan. newsflash: naisella on oikeus olla kiinnostumatta miehestä, joka osoittaa kiinnostusta tätä kohtaan. nainen ei ole velvollinen osoittamaan sinua kohtaan mitään, vain siksi että saatat olla itse kiinnostunut. 
myöskään se, että kun tuntematon ihminen tulee juttelemaan kadulla ei tarkoita sitä, että hänelle pitäisi kertoa missä asuu, minkä niminen on, tai että onko poikaystävää kotona odottamassa. ja yleensä näissä tilanteissa (omakohtaisia kokemuksia myös), kyselijä suuttuu ja alkaa haukkua naista, kun hän ei kiinnitä huomiota kysymyksiin kuten "meille vai teille". mies tuntee itsensä ilmeisesti loukatuksi, kun nainen ei suostu ehdotuksiin, tai ei osallistu tähän "keskusteluun" ja ole suostuvainen. yleensä näissä tilanteissa oma henkilökohtainen tila on tälle keskustelun aloittajalle aivan tuntematon käsite.
ja se pahin, interetissä oon törmänny liian monesti siihen, että miehet ja jotkut naiset kirjottelee raiskaus"vitsejä" kuviin, joissa naisella on lyhyt hame tai shortsit. se, että naisella on "vähän" päällä, ei tarkoita sitä, että hän kerjää raiskatuksi tulemista, tai sitä että sinulla miehenä on oikeus kajota häneen vain siksi että hän pukeutuu viettelevästi tai näyttää ihoa. kuinka moni mies kävelee ilman paitaa kesällä? kuinka moni mies joutuu raiskatuksi ilman paitaa. kuinka moni mies joutuu pelätä raiskatuksi tulemista, jos täytyy kävellä kotiin pimeällä. joo joo, älä kävele pimeillä kujilla, mene autolla, älä puhu tuntemattomille. mut miten helvetissä kaikki tietää nää mut kukaan ei tiedä sitä, että ÄLÄ RAISKAA, ÄLÄ KOSKE TOISEEN KOSKA SE EI OO VITT* SINUN KEHOSI! KUNNIOITA TOISIA.
ne, keitä on pelottanut joskus kävellä kotiin yksin pimeällä tai valoisalla nostakaa käsi ylös. minä ainakin nostin.



lopuksi vielä näitä twiittejä
"Because white men in pressed suits,
Expensive watches hanging from their wrists,
Red faces glinting with arrogance,
Have more say over my body than I do.
Because those same men,
Quoting the Bible and fake statistics,
Have never shed blood,
As a twisted sacrifice for being a woman.
Because those same men,
Have never walked the streets,
Fearing for their lives,
Clinging to keys between their fingers like a lifeline
With pepper spray in their bags,
Ready for someone to feel entitled to their body."

"Because our NO won’t be enough one day."
"Because I wasn’t asking for it."
"Because “Boys Will Be Boys,” is still an excuse"
"Because “Not All Men Are Like That,” is still a defense."
"Because enough blood has been spilled."
"Because I am sixteen years old, and I am so afraid, when I shouldn’t have to be."

"Because when a man says no to us,
It is a fault in OUR character.
It is because we are not 
Thin, tan, or perky enough for HIM.
Because when WE say no to a man,
Its still a fault in OUR character,
We are the cold, ruthless bitch,
Saying no to the nice guy,
Who offered to buy us a drink,
And Who complimented our hair."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti